wtorek, 14 listopada 2017

Wieczory, wieczory... ach te Płockie Wieczoryy

  Dziś 15 -sty,  połowa listopada. 14-tego dostałem wiadomość  .. już w sobotę wieczór pizzy  4 rezerwacje potwierdzone damy czadu razem .... 
i tak dalej i dalej.... reszta już priv....

           Kolejny zakręcony  wieczór u Mariusza.  Jak nie ziemniaki to wieczory .


    Teraz pizza ...   
       18.11  wieczorem  pizze zakręci dla Was             
                   Tomi Cuoco"               
  Zawodowy pizzer kuchni włoskiej  w Tradycji Napoli ...
  
 W Sobotę wieczorem będzie kilka  styli włoskich pizz.

  Napoli,   Lombardia ,  Futuro,  Basilicata  i niespotykana  Margeritha  .. 
na serze bufala mozarella.  
Ciasto przygotowane i leżakowane będzie na drewnie w tradycji receptury Zakwasu Napoli.    grubość pizz ok 2-3 mm.  wielkość  ok 30 cm.  wypiekane w piecu na włoskiej glinie szamotowej. 
 4 pizze na sosach pomidorowych oryginal receptur. 
 Lombardia na selekcjonowanej culinar  śmietanie 12%.    
 Do pizz - oliwy na włoski styl ...




Brak komentarzy: